Pagina's

donderdag 19 februari 2015

Vondst 7, een Mdina presse-papier!

Mdina glas blauw geel glaskunst press papie
Prachtige dieptewerking door mooie glastechniek

Het gouden ei?

Ik ben altijd blij als ik gesigneerd glas op een markt of rommelmarkt vind. Gesigneerd glas wil vaak zeggen dat het glas van waarde is en uniek. De kunstenaar heeft er niet voor niets zijn signatuur op geplaatst. Zou dit ook een waardevol stuk glaskunst zijn? Ik had geen idee, maar voor 1 euro kun je, naar mijn mening, altijd een gokje wagen. En zijn de kleuren niet prachtig?

Gekocht voor: 1,00 euro!

Wat heb ik gekocht?

Dit glazen voorwerp, dat enigszins lijkt op een ei, is een presse-papier. Een presse-papier kun je gebruiken als gewicht, op bijvoorbeeld een stapel papier, zodat deze netjes op hun plaats blijven liggen. Maar naast dat dit stukje glaskunst een functie heeft, is deze presse-papier ook zeer decoratief als glasobject. Aan één zijde is de presse-papier afgevlakt. Aan de afgevlakte zijde vinden we ook ook het duidelijk ingegraveerde signatuur van Mdina. Mdina glass is een toonaangevende glasblazerij in Ta Qali, waar sinds 1965 hoogwaardige glasproducten worden gemaakt. Ta Qali ligt op Malta, veel Mdina glas wordt als souvenir gekocht en zo verspreid het glas zich over de wereld. 

Het Mdina signatuur
Mdina signatuur op de onderkant

Wat is het waard?

Mdina glas is bij veel verzamelaars bekend, erg bijzonder is het nog niet, mede omdat het nog steeds word geproduceerd. Er zijn echter unieke Mdina items die wel zeer kostbaar zijn. Vaak zijn dit unieke stukken. Deze presse-papier heeft een waarde van:


Waarde: 10 - 15 euro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten