Pagina's

donderdag 19 februari 2015

Vondst 8, een onbekende vaas!

De vaas met onbekende oorsprong!

Een bijzondere vaas gevonden op de rommelmarkt

Een vaas is altijd een object dat je snel ziet op de rommelmarkt. Het trekt je oog snel omdat het glimt, glanst en vaak ook vrij groot van vorm is. Veel kleuren maken het decor. Het zeker de moeite waard om ook eens goed te kijken naar de vazen die er te zien zijn op de rommelmarkt. Wat als je iets bijzonders tegenkomt? Wat als je echt het pareltje van de markt in je handen krijgt! Soms waag je een gokje en koop je iets wat je aanspreekt. De reden dat ik deze vaas kocht was omdat het een,  voor mij, onbekend model was, daarnaast vond ik de vormgeving lekker retro.

Gekocht voor: 2,00 euro!

Waar let je op bij het zoeken naar een vaas?

Meestal zijn vazen niet helemaal meer gaaf. Er zijn vaak splinters glas afgeknapt. Chips aan de randen komen vaak voor waardoor de waarde van de vaas sowieso drastisch daalt. Toch bestaan er ook heel veel mooie vazen die zo goed als helemaal perfect en gaaf zijn. Je moet echt heel goed kijken. Kijk ook naar het decor van de vaas. Wat is er te zien en van welke materiaal is de vaas gemaakt?

Een design object of een productievaas?

Het komt zeer zelden voor dat je een bijzonder en kostbaar object op de rommelmarkt vindt. Vaak vind je vazen die in grote oplage zijn gemaakt. Glazen vazen komen het meest voor op de rommelmarkt. Toch zijn er ook veel vazen van aardmaterialen. Probeer, als je een mooie vaas vindt, zo weinig mogelijk geld te bieden voor de vaas. Het komt regelmatig voor dat je toch nog een vaas vindt die voor ongeveer €20,- verkocht kan worden! De herkomst van deze vaas heb ik niet kunnen achterhalen, de waarde blijft voor mij, tot dusver, helaas onbekend...

Waarde: --,-- euro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten