Pagina's

woensdag 18 februari 2015

Vondst 1, een Kaiser Porzellan vaas!

Witte schelpen vaas Kaiser Porzellan model 133
Een vaas die nog steeds hip is


Wat een vondst!

Het is altijd weer afwachten wat er op een rommelmarkt te vinden is. Maar vandaag was het een geluksdag! Een prachtige witte schelpen structuur vaas lag, verscholen in een doos, onder iemands tafel. Vies maar, gelukkig, volledig intact. Na een korte inspectie besloot ik de vaas te kopen, aanschafwaarde:

Gekocht voor: 2 euro!

Wat heb ik gekocht?

Eenmaal thuis ga je onderzoek wat je hebt gekocht, wat is het? Waar komt het vandaan? Deze vaas is gemaakt in Duitsland en is gemerkt met het merkteken van Kaiser Porzellan Germany. Daarboven staat het modelnummer: 133. De vaas is zogenaamd bisquit gebakken. Bisquit is eenmaal gebakken keramiek zonder glazuurlaag. De vaas voelt hierdoor zacht, koel aan en heeft een mat uiterlijk. Super trendy deze look! De vaas was een beetje vies en had wat zwarte strepen op het keramiek, een badje van bleekmiddel deed echter wonderen! Een prachtige, helder witte vaas, was het resultaat. Ook het patroon is helemaal hip en trendy en lijkt een afdruk te zijn uit het verleden. De vaas wordt niet meer geproduceerd.

Kaizer Porzellan vaas model 133
Het merkteken van Kaiser Porzellan model 133


Wat is het waard?

Kaiser porselein wordt veel verzameld en is op dit moment geliefd bij veel verzamelaars. Er bestaan veel verschillende vormen en de vazen laten zich leuk groeperen op een tafel ter decoratie. Deze vaas heeft een waarde van ongeveer:

Waarde: 30 - 40 euro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten